Chili con quinoa
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Chili con quinoa

Visste du at quinoa inneholder de åtte essensielle aminosyrene og derfor er en fullverdig proteinkilde? Det gjør det litte frøet til en næringsrik liten rakker og en verdifull del av et vegetarisk kosthold (eller hvilket som helst kosthold). Vi er rause med kakao i denne chiligryta, og ikke så gnien på resten av krydderne heller. Den er dyp, mørk og mektig!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Chili con quinoa

  1. Finhakk hvitløk og stek i en gryte sammen med hakket løk og chili. Tilsett paprika og squash kuttet i biter. La det steke til det er mykt.

  2. Ha alt krydderet i gryten og rør godt slik at det dekker grønnsakene. Hell over tomater og vann og rør inn kakao. Riv gulroten på et rivjern, ha det i gryten og la dette småkoke i noen minutter.

  3. Skyll quinoa godt i kaldt vann før du har det i gryten. La det småkoke til quinoa er ferdig kokt. Om du bruker ferdige kikerter rører du disse inn til slutt. Om du bruker tørkede bør de kokes på forhånd.

Server med litt rømme og ruccola.

Bon appétit!

Oppskrift på Chili con quinoa ble publisert 12. januar 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 12. januar 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Chili con quinoa passer utmerket som i et /// kosthold.