Vegetarisk mulligatawnysuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetarisk mulligatawnysuppe

En fyldig, indisk suppe med linser og smakfulle krydder som karri, chili og ingefær. Denne suppen er deilig varmende en høstdag men passer like godt til sommerfest. Server den rykende varm med nanbrød eller ris til.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Vegetarisk mulligatawnysuppe

  1. Hakk opp løken og fres det i en stor kjele med olje. Skjær opp selleristengene og eple i små biter og ha de i kjelen sammen med løken. Ha så i finhakket hvitløk, ingefær og karri og la det surre et minutt.

  2. Tilsett så smør og mel og rør det sammen til en jevning. Spe ut med grønnsakskraft eller buljong, laurbærblad og koriander. Om du bruker tørre linser, ha disse i nå. La dette koke i 10-15 min. eller til linsene er ferdige. Om du bruker ferdig kokte linser har du det i rett før suppen er ferdig.

  3. Ha i fløten rett før servering.
    Smak til med salt og pepper og server med f. eks nanbrød.

Kokkens kommentar

Fløten kan byttes ut med kokosmelk  
Bon appétit!

Oppskrift på Vegetarisk mulligatawnysuppe ble publisert 23. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Vegetarisk mulligatawnysuppe passer utmerket som i et kosthold.