Meksikanske vegetaroppskrifter

Mexico er en elsket matkultur, men kanskje ikke like godt gjengitt som det fortjener. Mattradisjonen er en blanding av den indianske kulturen som var der og den spanjolene tok med seg. Råvarer som bønner, tomater, chili, mais og avocado er gjengangere og smaker som chili, lime, koriander, hvitløk, mango og paprika preger smaksbildet. Ofte serveres gryte-lignende blandinger på mais- eller hvetelefser - kjent som tacos. Dropp Toro og lag disse oppskriftene fra bunn av! Nachos, taco, bønneburritos med mango eller guacamole.

Ingredienser

Type

Opprinnelsesland

Karakteristika

Tilberedningstid

Vanskelighetsgrad

Diett

SesongVegetarnachos

Vegetarnachos

20-40 minutter   Enkel  
Nachos er en typisk mexicansk rett med masse gode smaker! Det passer godt om du får venner på besøk eller om du bare vil kose deg litt ekstra i helgen. Vår versjon er med bønner, mais og paprika og husk å servere med lime, frisk koriander og avocado!
Vegetarnachos

Taco med sopp og hjemmelaget tomatsalsa

20-40 minutter   Enkel  
Dette er en frisk og god taco med masse smak og deilige grønnsaker. Både krydder og salsa er hjemmelaget - det blir virkelig så mye bedre. Taco er superraskt, enkelt og veldig hyggelig! Denne versjonen er nok hakket sunnere enn den tradisjonelle varianten - og mye bedre tør vi påstå!
Vegetarnachos

Guacamole

Under 20 minutter   Enkel  
Guacamole er et meksikansk tilbehør som stammer fra Aztekerne. Passer godt til meksikansk mat eller som dip til grønnsaker eller chips.
Vegetarnachos

Hjemmeblandet tacokrydder

Under 20 minutter   Enkel  
Hvorfor ikke blande ditt eget tacokrydder? Det er enkelt og du har sannsynligvis alt du trenger i skapet.
Vegetarnachos

Vegetartaco

20-40 minutter   Enkel  
Taco har i flere år vært en favoritt på lørdager i norske hjem. Vi har laget en vegetarisk variant med bønnefyll i hvetetortilla og hjemmeblandet tacokrydder.
Vegetarnachos

Vegetarburritos

40-60 minutter   Enkel  
Mexikanske vegetarburitos er en sikker vinner! Server med en grønn salat, rømme og guacamole. Lag gjerne flere enn du trenger, pakk dem inn i folie og legg i kjøleskapet. De er kjempegode til lunsj eller på tur dagen etter.
Vegetarnachos

Meksikansk bønnegryte

20-40 minutter   Enkel  
En enkel, meksikansk bønnegryte med chili som smaker godt alene eller med ris.