Pai med sopp, spinat og vårløk
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Pai med sopp, spinat og vårløk: Pai er lett å ta med i piknikkurven på fine sommerdager.

Følg Vegetarmat.org på Facebook

Følg oss på Facebook og vær med i konkurranser, motta tips om nye oppskrifter, produkter med mer. Sjekk gjerne også ut @veggiemoments, vår konto på Instagram.

Besøk oss på Facebook!

Pai med sopp, spinat og vårløk

3 porsjoner| 40-60 minutter| Middels| Vegetar Publisert 24. april 2015
Pai kan du fylle med så mangt, men kombinasjonen vårløk, spinat og sopp er en stor favoritt hos oss. Det er også veldig enkelt å bare øke mengden på fyllet om du vil lage til flere, men husk å bruke en litt høy paiform - ikke den lave terteformen.

Ingredienser

porsjoner
Paibunn
Fyll
Sennespsdressing

Fremgangsmåte

Lag paibunnen først.  Smuldre romtemperert smør i melet. Samle deigen med det kalde vannet, pakk inn i plast (eller bees wrap)  og sett i kjøleskapet i 15-30 minutter.

Mens deigen hviler i kjøleskapet: børst og kutt soppen, for eksempel aromasopp og champignon. Kutt den i små terninger. Kutt vårløken i tynne skiver. Stek soppen først og tilsett etter hvert vårløken og halvparten av spinaten, grovhakket. Salte og pepre.

Sett ovnen på 200°C

Når deigen har hvilt lenge nok i kjøleskapet, kjevle den ut på et lett melet underlag. Bruk gjerne en bakematte om du har. Kjevle den tynt ut til en rund form som passer paiformen din, den skal gjerne henge litt over kanten. Om du bruker bakematte velver du deigen, med bakematten på, over paiformen og «skreller» så vekk bakematten. Prikk den med en gaffel og forstek i ovnen i ca. 10 minutter.

Når bunnen er ferdig forstekt tar du den ut og lar den kjøle til fyllet er klart.

Visp sammen eggene og bland inn fløte og crème fraîche. Finahkk noen urter f. eks persille og basilikum og bland inn i røren sammen med salt og pepper.

Ha først soppblandingen over i paibunnen, strø over f. eks parmesan eller fetaost, og hell over eggblandingen etterpå. Skjær tomatene i to og strø over.
Stek i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.

Server med en grønn salat og resten av spinaten med honning- og sennepsdressing.

Om du ønsker å øke oppskriften, lag den samme paideigen – øk bare mengden eggefyll og soppblanding, det er ofte plass til mer i paiskallet, men husk å bruke en høy paiform, ikke den lave terteformen.

Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Pai med sopp, spinat og vårløk her.

Pai med sopp, spinat og vårløk ble publisert 24. april 2015 av i kategorien / og ble sist oppdatert 28. november 2015. Dette er en med blant annet , , , , , , , , med mer. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Pai med sopp, spinat og vårløk passer utmerket som / i et kosthold.

Pai med sopp, spinat og vårløk har 114 stemmer med gjennomsnittlig 4.7 av 5 stjerner. Søkeord: vegetarpai, pai med egg og sopp, spinatpai.