Vegetargryte med hvite bønner
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Følg Vegetarmat.org på Facebook

Følg oss på Facebook og vær med i konkurranser, motta tips om nye oppskrifter, produkter med mer.

Besøk oss på Facebook!

Vegetargryte med hvite bønner

4 porsjoner| 20-40 minutter| Enkel| Vegan Publisert 7. februar 2012
Mettende vegetargryte med store hvite bønner, gulrot og en frisk smak av selleri. Rask og god middag – server den med friske urter og rømme.

Oppskrift

Ingredienser

porsjoner
 • 500 g hermetiserte tomater
 • 450 g hvite bønner
 • 1 løk
 • 4 stangselleri
 • 4 gulrøtter
 • 2 fedd hvitløk
 • frisk persille
 • rømme
 • 1 krm røkt paprikapulver
 • 1 krm kanel
 • 1 ts gurkemeie
 • 4 dl vann

Fremgangsmåte

Kutt løk og selleri i terninger og ha det i en romslig, varm kjele med litt olje. Rasp opp hvitløk og la dette frese litt sammen med det andre. Kutt gulrøtter i terninger og ha i.

Tilsett så vannet og rør inn krydderet. La det koke et par minutter før du rører inn tomatene. La det koke på svak varme i 15 minutter. Når det er ca. 5 minutter igjen tilsetter du bønnene. Ha over hakket persille til slutt.

Valgfritt: Man kan røre inn ca. 1 dl rømme eller crème fraíshe rett før servering.

Kokkens kommentar

Røkt paprika er ikke så lett å få tak i. Vanlig paprikakrydder fungerer også greit, men prøv å få tak i den røkte versjonen - den er skikkelig god! Veganere dropper rømme Varier denne gryten etter hva du har hjemme. Erter og/eller squash fungerer for eksempel godt.
Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Vegetargryte med hvite bønner her.

Relaterte oppskrifter

Vegetargryte med hvite bønner

Spagetti á la puttanesca

20-40 minutter   Enkel  
Spagetti á la puttanesca er en pastarett med pikant tomatsaus og med oliven og kapers. Den er enkel, den er rask, den smaker nydelig og ser bra ut med sitt italienske, rustikke preg. Det er ingen skam å be gjester på spagetti og tomatsaus med denne utgaven! Forstår du italiensk skjønner du kanskje at navnet refererer til at retten er het og dekadent i all sin enkelhet!
Vegetargryte med hvite bønner

Thai-wok med peanøttsaus

20-40 minutter   Enkel  
Sprø, friske grønnsaker med en litt sterk og litt søt peanøttsaus – enkelt å lage og så utrolig godt! Wok kan varieres i det uendelige med ulike grønnsaker og sauser. Denne er med en typisk thailandsk peanøttsaus. Varier grønnsakene ut fra hva du har eller har lyst på. Thailandsk mat er utrolig friskt og smakfullt og ofte helt vegansk, eller lette å tilpasse til å bli det.
Vegetargryte med hvite bønner

Kantarellsuppe

20-40 minutter   Enkel  
Kantareller har en sterk og krydret smak som egner seg meget godt til sauser og supper. Denne suppen gir deg nordisk høst på et fat! Kantareller er rike på vitamin B og D og er enklere å finne i skogen enn man kanskje skulle tro - bare gå litt utenfor stien!
Vegetargryte med hvite bønner

Blomkål-biryani

20-40 minutter   Enkel  
Biryani er en indisk risrett med krydder og grønnsaker som gratineres i ovnen. Smaken av kardemomme, stjerneanis og nellik gir retten aroma mens chili gir den hete. Servér den med en enkel yoghurtsaus, karamellisert rødløk og nanbrød.
Vegetargryte med hvite bønner

Pai med sopp, spinat og vårløk

40-60 minutter   Enkel  
Pai kan du fylle med så mangt, men kombinasjonen vårløk, spinat og sopp er en stor favoritt hos oss. Det er også veldig enkelt å bare øke mengden på fyllet om du vil lage til flere, men husk å bruke en litt høy paiform - ikke den lave terteformen.
Vegetargryte med hvite bønner

Risbolle med grønnsaker

Under 20 minutter   Enkel  
En blanding av ris, grønnsaker, egg og krydder blandes sammen og formes til små porsjonsboller - eller en stor, som alle kan forsyne seg med stykker av. Det er en enkel og rask hverdagsmiddag som er ypperlig om du har litt ulike rester av grønnsaker eller fra gårsdagens middag. Det er bare å blande inn det du måtte ha lyst på!
Vegetargryte med hvite bønner

Heit linsesuppe

20-40 minutter   Enkel  
Suppe er godt og varmende på kjølige høstdager. Linser er rike på protein og fiber og bør dukke opp på middagsbordet ofte. Server heit linsesuppe ute på verandaen med tepper og varme gensere. Med den kremede kokosmelken og det sterke krydderet får du et glimt av India!
Vegetargryte med hvite bønner

Pestopai

40-60 minutter   Enkel  
Fyll paien med hva du måtte ønske av grønnsaker, eller det du måtte ha liggende. Vårt forslag er med ovnsstekt paprika, løk, squash og vi har blandet pesto inn i eggeblandingen - det gir en ekstra spennende smak.
Vegetargryte med hvite bønner

Kantarellrisotto med urter

20-40 minutter   Enkel  
Kantareller har en helt vidundelig og egen smak. Med masse urter og nyplukkede kantareller kan det ikke gå galt. Denne risottoen smaker av frisk skog og nordisk høst. Frosne kantareller kan også brukes, så husk å plukke når det er sesong!

Vegetargryte med hvite bønner ble publisert 7. februar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 13. mai 2014. Dette er en med blant annet , , , , , med mer. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetargryte med hvite bønner passer utmerket som i et / kosthold.

Vegetargryte med hvite bønner har 122 stemmer med gjennomsnittlig 4.8 av 5 stjerner. Søkeord: Vegetargryte, vegetarisk bønnegryte.