Tagliatelle med kantarell
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Tagliatelle med kantarell

Blandet skogsopp er hovedrolla i denne retten og du kan velge dine favorittsopper! Om du finner dem i skogen eller i butikken, godt blir det uansett. Og hvis du tenker at det jammen var rart å steke kantarell med chili? Det er ikke det minste rart, det er helt usedvanlig godt. Prøv det!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Tagliatelle med kantarell

Vi bruker tagliatelle laget av bønner, men bruk den du liker best.

  1. Rens og kutt opp sopp i tynne skiver. Vi bruker gjerne en blanding av traktkantarell og champignon fra butikken, bruk det du har for hånden. Vi børster soppen med en kost, men om den er veldig skitten kan den skylles raskt i et vannbad. Traktkantareller er som regel veldig rene og pene.

  2. Stek soppen i en godt varmet panne med litt olivenolje. Vend den innimellom og la den steke godt. Ikke ha på salt på dette tidspunktet, da vil den slippe vann og heller bli kokt.

  3. Når soppen er ferdig stekt tilsetter du finhakket hvitløk, chiliflak og salt. I tillegg en ørliten mengde nykvernet pepper. Stek i noen minutter til mens du vender litt på soppen.

  4. Ta pannen av varmen og klem over saft fra sitronen. Ca. 1-2 ss sitronsaft. Rør rundt og la saften trekke inn.

  5. Kok opp rikelig med vann i en kjele og salte vannet. Kok tagliatellen til den er al dente.

  6. Bland så pasta og sopp i en bolle og vend godt sammen med hakket persille. Smak til med litt god olivenolje og eventuelt salt og pepper.

Kokkens kommentar

Om du lager vegansk eller glutenfritt må du sørge for at tagliatellen er uten egg og hvetemel. Om det ikke er sopp-sesong så er det helt utmerket å legge litt tørket sopp i bløt noen minutter før du steker den.
Bon appétit!

Oppskrift på Tagliatelle med kantarell ble publisert 27. september 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 27. september 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Tagliatelle med kantarell passer utmerket som i et /// kosthold.